Koje predstave će biti pred publikom na ovogodišnjem “Teatru u Tvrđavi”

SMEDEREVO, 5. jun 2024 – Ovogodišnje izdanje Pozorišnog festivala “Teatra u Tvrđavi” trebalo bi da počne 24. juna. Zvaničan program još nije objavljen, ali smo, sticajem okolnosti, u prilici da vam najavimo koje će to predstave biti na sceni u Malom gradu Smederevske tvrđave na  jedanaestom po redu festivalu pod tim nazivom.

Naime, otkako je uvedeno da i ustanove u kulturi, pa tako i smederevski Centar za kulturu koji je organizator, u pripremi ovakvih manifestacija moraju da objave, kako se to zvanično zove, “pregovarački postupak bez javnog poziva” na portalu javnih nabavki, “zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju”.

Elem, kako stoji na pomenutom portalu javnih nabavki, publika će ove godine na festivalu u Smederevskoj tvrđavi moći da pogleda “Prafausta” u izvođenju ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, “Skupljače perja” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Ribarske svađe“  beogradskog Narodnog pozorišta i „Ričarda trećeg“ Novosadskog pozorišta. Tu je još na spisku i Gradsko pozorište Bečej, al je tu, kako smo saznali, u pitanju muzičko-scenski spektakl za kraj festivala, a ne pozorišna predstava.

Mogli bismo sada da vam navedemo i koliko koja predstava košta, odnsno kolika je kojoj od njih „procenjena vrednost“, pošto i to mora da stoji na sajtu javnih nabavki, ali neka bar nešto ostane tajna.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!